Powered by
Despre RCF
Firma RCF a fost fondată în anul 1949 în Reggio Emilia, Italia. Obiectivul companiei a fost dezvoltarea şi fabricarea unor produse audio profesionale. Printre primele produse s-au numărat microfoanele, componentele public address şi difuzoarele.

În acea perioadă, RCF s-a remarcat ca fiind un furnizor de difuzoare de prim rang pentru firmele producătoare de boxe profesionale. Multe dintre aceste firme au devenit brand-uri internaţionale
cu ajutorul tehnologiilor RCF.

Bazându-se pe acest succes, compania a continuat să-şi dezvolte sistemele de sunet public address, amplificatoarele şi boxele proprii. Acestea au fost comercializate atât ca produse individuale, cât şi ca sisteme complete pentru aeroporturi, hoteluri, şcoli, gări, fabrici, etc. În decursul anilor 70 şi 80 expansiunea RCF a continuat prin introducerea unor linii complete de boxe Hi-Fi
şi difuzoare pentru maşini.

A urmat la începutul anilor 90 introducerea pe piaţă a unei noi linii de boxe profesionale, care includea şi legendara serie Monitor, aceasta devenind piatra de temelie pentru toate seriile de boxe care au urmat.
Această poziţie a fost întărită considerabil în anul 1996 prin lansarea seriei ART, eveniment
ce a condus la repoziţionarea RCF ca un producător de boxe de talie mondială. În particular, modelul ART 300-A a devenit un mare succes, recunoscut pe plan internaţional.

RCF în zilele noastre
RCF are în momentul de faţă aproape 240 de angajaţi, sediul/fabrica fiind în Reggio Emilia, Italia. Din 2004 compania a dezvoltat, a produs şi a livrat peste 200 de noi produse, având acum vânzări în aproape 100 de ţări ale lumii.

Pentru a putea oferi soluţii complete pe toate segmentele pieţei audio, gamele de produse RCF sunt grupate în 6 familii de produse. Toate produsele RCF sunt poziţionate printre liderii de piaţă din domeniu, păstrând în acelaşi timp un excelent raport preţ/calitate. În prezent se află în dezvoltare peste 30 de noi produse. Toate componentele “high end” sunt produse în Italia.

Posesia propriei tehnologii de fabricare a difuzoarelor conferă RCF un avantaj enorm în conceperea şi producerea boxelor, având ca rezultat potrivirea perfectă dintre difuzoare şi partea electronică, axată din ce în ce mai mult pe tehnologia digitală.

TT+ Touring and Theatre - cea mai nouă gamă RCF
TT+ reprezintă o soluţie audio de mare definiţie, prin încorporarea celor mai noi tehnologii din domeniul difuzoarelor şi a unei noi generaţii de amplificatoare digitale din clasa D.

Boxe profesionale
Seria ART reprezintă gama completă de boxe Multimedia, soluţia ideală pentru sistemele portabile. Boxele ART sunt disponibile atât în versiune activă, cât şi pasivă. Pentru instalaţii fixe, seria ART prezintă opţiunea cu grilaj complet pe partea frontală. Seria 4PRO reprezintă o soluţie excelentă pentru trupele mai mici, DJ şi aplicaţii PA de dimensiuni medii.

Difuzoare
De peste 5 decenii, difuzoarele RCF reprezintă cea mai înaltă performanţă, cea mai mare putere
şi cea mai avansată tehnologie. Design-ului magnetic extrem de puternic, sistemele complexe de răcire şi materialele precum fibra de carbon, titaniul pur, Kevlar™ Mylar™, au făcut ca RCF să devină liber de piaţă. De numele firmei RCF se leagă inventarea unor soluţii tehnice precum “contramembrana dublă siliconată”, “bobinajulu dublu interior/exterior”, etc.

Sisteme audio comerciale
RCF Commercial Audio reprezintă o gamă completă de produse şi sisteme Public Address, capabilă să acopere toate necesităţile pieţei, începând de la proiecte mai simple, până la instalaţii complexe, cum ar fi sistemele de sunet pentru aeroporturi, centre comerciale, şcoli, etc. Sistemul de amplificare Flexa oferă soluţii bazate pe module de amplificare iar seria de boxe Monitor Q este alegerea perfectă pentru difuzarea de muzică ambientală de cea mai înaltă calitate. A fost deasemenea întrodus în fabricaţie sistemul de control şi muzică "multi zone" Ambiente.

Sisteme de sunet instalate
RCF Acustica reprezintă un nou capitol în lunga istorie a sistemelor de sunet instalate RCF. Indiferent dacă un sistem de sunet este destinat pentru concerte sau pentru instalare permanentă
în cafenele, baruri, magazine, hale de producţie, teatre, cluburi de dans sau pe marile arene sportive, clienţii plătitori aşteaptă un nivel superior de fidelitate audio şi de inteligibilitate al anunţurilor. RCF Acustica evolează spre o gamă completă, pentru a putea satisface toate aceste cerinţe, începând cu boxele compacte pe două căi, destinate sonorizărilor pentru spaţii mici spre medii, până la marile sisteme Line Array, destinate stadioanelor sau pentru concertele în aer liber.

Sisteme digitale de conferinţă
Forum 9000 este un sistem de conferinţă şi de vot complet digital, oferind şi funcţii adiţionale precum traducerea simultană, controlul camerelor video, etc. Forum 9000 reprezintă soluţia ideală pentru echiparea sălilor de consiliu, a centrelor de congrese, a curţilor judecătoreşti, a camerelor parlamentare, etc.

Noul Forum 6000 este un sistem digital complex pentru discuţii, prevăzut cu un canal de traducere simultană. În paralel, se află sub în dezvoltare un nou sistem de traducere simultană, precum şi noi sisteme wireless.
Noutăţi
Produsele noi de la RCF:
Seria EVOX
EVOX 5
EVOX 8
Seria VMAX
V35
V45
V218-S
Seria L-PAD
LIVEPAD 6
LIVEPAD 6x
LIVEPAD 8c
LIVEPAD 8cx
LIVEPAD 10c
LIVEPAD 12c
LIVEPAD 12cx
Seria ART 7
ART 745-A
Manufacturing
"A great sound is made of small details"
In RCF, technology stands side by side with craftsmanship.

Along with the most advanced production technology an impressive staff of skilled workers builds and check every component of our products.

In the transducer department every compression driver and low frequency transducer is hand made and carefully checked for the optimum result.

Owning its own transducers technology gives to RCF an enormous advantage in the development of complete speaker systems achieving the perfect match between transducers and electronics, now more and more focused on the digital technology.

In 2008 RCF built an in-house wood shop for the manufacturing of all the loudspeakers cabinets. The best Baltic Birch wood is chosen and cut with the most advanced Computer Numerical Controlled machines in order to achieve maximum precision and quality. A team of expert wood workers hand-finish every cabinet before the painting process.

The final loudspeaker assembly is made with the maximum care in every detail in order to deliver a perfect, state of the art product.
Prima pagină | Produse | Despre RCF | Tehnologii RCF | Parteneri | Imagini | Contact © 2006-2016 FBS Lines SRL. Toate drepturile rezervate.
Telefon: (+4) 0266-364.609
Mobil: (+4) 0745-605.993
E-mail: office[a]rcfaudio.ro
Ver. 2.03